torsdag 31. januar 2008

Nye sprell og bekjentskaper i Curitiba + ankomst Florianopolis

(Loerdag 26. og soendag 27. januar)

Vi fant fort ut at aa bo paa hostell er ganske sosialt. Paa Roma Hostel traff vi mange andre ungdommer, og ble relativt godt kjent med noen av dem paa kort tid. De vi ble mest kjent med var brasilianere som var paa ferie (de har jo sommerferie naa), blant andre noen trivelige jenter som ogsaa hjalp oss med kjoep av bussbilletter, og med oversetting fra portugisisk til engelsk. Utrolig kjekt med kommunikasjonshjelp naar vi nesten ikke treffer noen som kan engelsk!

Etter den sedvanlige shoppinga og mye leiting fram og tilbake etter et turistkontor som vi fant ut hadde vaert stengt hele dagen, tok vi oss noen oel sammen med de andre paa hostellet. Vi snakka med en fyr som hadde overraskende store kunnskaper om Norge, det var merkelig saa mye han visste. Han kunne til og med fortelle litt om forskjellene mellom bokmaal og nynorsk:) Litt utpaa kvelden ble vi med de brasilianske jentene ut paa et utested som het noe med Wonka-et eller annet. Det var stappfullt av ungdommer, og vi hadde det veldig goey, selv om lokalet og dansegulvet ogsaa var stappfullt av roeyklukt og hasjlukt...

Dagen derpaa var en soendag, men det svaere kjoepesenteret rett ved hostellet var aapent, og derfor ble det meste av tida foer bussturen slaatt ihjel der. Vaeret innbydde heller ikke til noe spesiell uteaktivitet. Vi gjorde lite annet enn aa bare spise fast food og henge og se paa alle de andre rare menneskene som hang der. Fryktelig mange ungdommer og gjenger med saerprega og altfor store klaer som vaset omkring, en meget interessant sosial setting aa vaere tilskuer til:)

Paa kvelden satte vi oss paa bussen til Florianopolis, denne gangen med litt mer beskjeden komfort. Turen tok bortimot 5 timer, og mens vi satt paa bussen, ringte ei av de brasilianske jentene og bestilte hotellrom for oss. Men dette hotellet ble vi ikke storbegeistret for da vi kom dit, seint paa kvelden. Det var egentlig litt skummelt der, rommene var smaa og standarden daarlig. Men det som soerget for en virkelig ekkel stemning var en mann som laa paa en sofa i en krok i bar overkropp og laget "pusselyder" etter jentene. Vi bestemte oss raskt for at vi ville ut derfra saa fort som mulig neste dag, og vi fikk heldigvis paa telefon booket nytt hotell med noen flere stjerner.
Sann kan det ofte se ut naar vi tar buss:)

Ingen kommentarer: